Sunday, March 15, 2009

THE LAST GOODBYE

hot tears running down my cheek.....it 3 in the morning and i cant sleep....i keep thinking about him....i grab my lappie and switch it on....then i start ym-ing with someone....i told him i cant sleep and he ask me to listen to "imazah~happiness mungkir". i didnt dare to tell him anything.but then he start telling me that he just broke up....though he still love the girl. and i frown. did he just experience the same thing as me???he told me his story and i just listen.he tottally understand me...then he told me that there's always a better person for us....he is so positive....eventually i stop crying(though i still listen to that song)...and i know there's someone out there who are meant for me....i just need to be patient....someday my prince will come......thanks a lot DF......

he came to my life 'just like that'. i dont invite him. i dont want him at the first.not that he is 'that' attractive looking...but he makes me happy and loved....loved in a kind of way i never felt before.... come to think of it....its not my first time...i've had experienced "cinta ank anjing" and "monkey love".....but still...he is different....just different....he is so him...him that i love....yes, i love him....i still do...and thats why im crying....but im the one who end this....am i plain stupid or something??????

fuh~fuh~hyper ventilating

i just know, we cant be together....becoz we just cant.....and so i decided to push him away....we offially break up a few weeks ago. then what am i doing crying on my bed thinking of him.....S.O.S what should i do????
earlier i delete his number and promise myself not to contact him again. and i ask him to do the same.....and he did.....so he say the last goodbye to me.................................and i cry and i cry n i cry......Ya ALLAH.....this is your test and i accept it......

video

my favourite song rite now....

PS~ i tottaly will not fall for that DF boy im ym-ing.......he3.seriously a big NO-NO

Friday, March 13, 2009

Telah kupilih jalanMu
Jalan yang mendekatkan aku padaMu
Jalan orang-orang yang beriman dan beramal soleh
Dan aku yakin sebenar-benarnya
Cintaku padaMu takkan pernah dikecewakan
Namun Tuhan, Ampuni aku,
Fitrah hati ini terlalu berat untuk kubuang
Terlalu pahit untuk ditelan Tapi terus-terusan aku gagahkan
Demi menggapai cintaMu Yang Esa
Bantulah aku Tuhan
Jika rinduku ini imaginasi syaitan
Dan kuminta ia dilenyapkan
Andai kasihku berlandaskan nafsu
Kumohon matikanlah rasa cinta yang belum tentu jadi milikku
Tolonglah aku Tuhan
Untuk mengisi bejana cintaku untukMu
Agar aku takkan pernah dahagakan
Cinta dari insan yang tak halal bagiku
Teguhkan kasihku untukMu
Agar aku tak kecundang dijajah cinta yang dusta
Yang menjadi hijab di antara kita
Tetapkan langkahku di jalan ini
Gagahkan aku Tuhan
Untuk menenggelamkan kapal cinta manusia
Walau ia se'gah' bahtera 'Titanic'
Tetapku pinta ia karam
Jika belayar ia di lautan dosa
Dan kumohon Tuhan
Damaikanlah ombak di hati
Walaupun ribut datang mengundang
Kasihku diikat di dasar Rabbi
Kerana ianya lumrah ujian..
Dan akan kuterus tekadkan janji Kerana telah kupilih jalanMu.

Thursday, March 12, 2009

friends....

kata mak,KAWAN tu ibarat lebah,habis madu sepah dibuang.......kata abah,KAWAN tu umpama bunga ros,dipandang cantik dipegangsakit.....kata atuk,KAWAN tu seperti airterus mengalir.....kata nenek,KAWAN tu bak bulandipuja dan disanjung tp nun jauhdisana....kate sedare,kawan tu mcm makanan,kawan makan kawan!!kata abang,KAWAN tu seperti lembumengikut saje ape dikata........kata kakak,KAWAN tu tak ubah macamdurianbau je busuk tp sedap dimakan....kata adik,KAWAN tu macam biskutsekejap ade sekejap takde.......kata aku,kawan tu tak kisahlah camner..walaupun dia IBARATLEBAH, UMPAMA BUNGAROS, SEPERTI AIR, BAKBULAN, SEPERTILEMBU, TAK UBAH MACAMDURIAN&MACAMBISKUT!!!dia tetap kawan...tau tak sebab ape???sekali aku dah kawan ngan diaselamanye dia ttp kawan aku...itu cara aku berkawan..!walaupun kita mempunyai kekasih, tapiteman tetap paling setia.walaupun kita punyai harta yg banyak,teman tetap paling berharga

A DREAM IS A WISH....(cita-cita kami...)

a dream is wish...our heart make...when we're fast asleep...~lalala
pada sape yg suke tgk cter disney time kanak2 msti taw lagu ni...dlm cter cinderella wa3.something about dreams...ia merupakn setapak ke arah cita - cita kite...
my frens and i ade ultimate secret dreams....

aku ni pernah di nick name kn oleh somebody as 'mall', shopaholic, queen of shopping la and seangkatan ngan nyer...so sebenar aku bercita2 lepas da dapat MBBS and jadi doktor insyallah aku n my gang akn kumpul modal n wat join venture...kui3

aku nk bukak mall yg best gler...yg ade brg untuk sume peringkat umur dan sume org....dari yg ingin berjimat(urm like A.JN) kepada yg suke gler bershoppnig(my dear girlfriends)...huhu.
tapi mall ni special taw...die mmg berasaskn kesihatan.
akan ade satu mesin yg akan kire brape miles korg jln kat dlm shopping mall ni and korg akan dapat taw brape byk kalori yg korg burn huhu3....so its like shopping + cardiac workout...hehe...
plus kat mall ni...smoking is strickly prohibited! so mmg air yg korg breathe in x membhyakan kesihatan....selain itu(eceh cam krgn lak) , foods and drinks yg dujual disini sume yg berkhasiat...hu3...n dinding kat mall Ayong ni akn dihiasi ngan mural yg tulis pasal health facts...but of course design die cantik untuk di pandang....hehe...ilmu tu bole dpt kat mane2....
mall ni gak mmg hygenic so...no worries....





mall yg besh......


so my fren lak yg name AAA akn bukak satu kedai stationary....kat dlam mall aku tu la...yg jual mcm2 r...best taw...sume alat tulis ade kat cini...AAA ni mmg da mule berjinak2 dlm industri bussiness ni so bukan stakat nk bukak kdai alat tulis...die pon akn bukak satu spa....(dapat ilham dari sha**f budak kelas kiteorg) spa ni mmg top in the world la...mmg ade facilities yg berunsurkan kesihatan , ye r kate doktor...wa3. spa ni gak tempat kiteorg hang out n gossips...hu3 so kalo korg sume stress n nk dapatkn treatment bole datang spa ni ok...





spa AAA




macam - macam ada





ha....kawan aku yg sorg lagi lak, HNM akan bukak kdai buku...yg besar lak tu...best taw...sume buku ade kat citu....nk buku A-level, medik, novel2 dan sebagainyer sume ade....kdai buku ni besar....korg msti puas hati gler kalo dapat masuk kedai ni...n plus bau buku2 kat cini wangi n x busuk cam bau buku2 yg di fotostat he3...kawan aku ni mmg pencinta buku...mkn buku, tido buku n nk ym pon kne ade buku kat sebelah..."books are my bestfriends" katenyer....tp yg heran nyer mate die still elok n x rabun...die x pulak pakai spek...hu3 pandai tul dye jge mata die...x macam aku ni...mybe aku kne bace buku byk lagi kot...hehe



syurga ulat buku.......

so.....whether impian kiteorg ni akn tercapai atau tidak hanya Allah yg tahu...kiteorg akan usaha bersungguh2....nk lepas A-level n fly, nk dapat MBBS then jadi doktor, nk gembirakan mak, ayah n family...n byk lagi la....usaha tangga kejayaan...kite sume kene usaha, berdoa n tawakal...kalo da mmg rezeki kite Insyallah.....kawan - kawan aja-aja fighting!!!!!